امام رضا کوه استواری در برابر تهدیدهای فرهنگی است
اوبیکو/خراسان رضوی مدیرعامل بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس گفت: در کشور ایران نام امام رضا(ع) مانند کوه استواری است که مقاومت خاصی را ایجاد کرده است و مردم طی این مقاومت پیوند خود با امام رضا(ع) را حفظ کرده اند.
احد فرامرز قراملکی در گفت وگو با اوبیکو اظهار کرد: خیمه بنیاد پژوهش های اسلامی از نظر پژوهشی ستونی دارد که محور اصلی آن امام رضا(ع) و مطالعات رضوی در بنیاد پژوهش های آستان قدس رضوی است و تقسیم بندی گوناگونی همچون سیره امام رضا(ع)، خاندان امام رضا(ع) و… را شامل می شود که در این خصوص فعالیت های بسیاری انجام شده است.
وی افزود: «امام هشتم و بازی سیاسی عباسیان» تالیف زورق، دانشمند معروف و خوش قلم ایرانی، جدیدترین کاری است که بنیاد پژوهش های آستان قدس رضوی برای دهه کرامت آماده و در نمایشگاه به عرضه گذاشته است. این اثر، کتاب بسیار خوبی است که در نمایشگاه کتاب تهران هم به خوبی از آن استقبال شده است.
قراملکی در خصوص محورهای مورد بحث در مورد امام رضا(ع) عنوان کرد: کتاب هایی که در خصوص سیره رضوی امام رضا(ع) در این مرکز وجود دارد و به انتشار می رسد، بسته ارزنده ای است، اما کتاب های سیره نظری امام رضا(ع) هم در این بنیاد جایگاه ویژه ای دارد و در این خصوص کتاب های متعددی چاپ و آثار متعددی ویرایش جدید شده است، همچنین امروزه مشغول ترجمه انگلیسی کتاب «عیون اخبار الرضا» هستیم که در مراحل نهایی قرار دارد و بعد از ترجمه نسخه انگلیسی آن به چاپ می رسد و گزیده های «عیون اخبار الرضا» هم به چاپ رسیده است، علاوه بر این فعالیت دومین محور در خصوص گروهی از محققان در کارگروهی با عنوان مطالعات حدیث رضوی است که این افراد مشغول به مطالعه و فعالیت هستند و طی آن احادیث امام رضا(ع) را یک به یک بررسی می کنند.
وی ادامه داد: در بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی مطالعات سادات شناسی و سادات پژوهی وجود داشته که در سطح ایران به اتمام رسیده و نتیجه آن اطلس 15 جلدی است که طی این مطالعات به ارمغان آمده است، بنابراین با توجه به این مطالعات در سال 1403 مطالعات سادات رضوی آغاز شده است که سومین محور پژوهش های آستان قدس را تشکیل می دهد و در خصوص مطالعه ابناء الرضا به فعالیت پرداخته است، طی این فعالیت نیز مطالعه ابناء امام جواد(ع)، امامان بعد از آن و خاندان آن ها تا به امروز در همه کشورهای جهان در دستور مطالعه و مورد هدف قرار گرفته است، همچنین خوشبختانه برخی کشورهای اسلامی برای همکاری در این مطالعات اعلام آمادگی کرده اند و امیدوار هستیم که محصولات نهایی مطلوبی در این خصوص به جامعه اسلامی ارایه دهیم.
مدیرعامل بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی گفت: از نظر ما امام رضا(ع) در مدت کوتاه 3 ساله ای که در مرو حضور داشتند، تمدن نوین اسلامی شیعی را بنیان نهادند که تا امروز ماندگار شده است، بنابراین ما باید از این نقطه نظر تمدن سازی امام رضا(ع) استفاده کنیم و کارهای مطلوبی ارایه دهیم، همچنین از منظر زیارت امام رضا(ع) فعالیت های جهانی صورت گرفته که یکی از این فعالیت ها جشنواره جهانی الهیات زیارت است که طی آن نشست های متعددی صورت گرفته و محصولات مفیدی تولید شده که در حال تدوین و ویراستاری است.
قراملکی در خصوص روزآمدسازی فعالیت این پژوهشکده با نیاز جامعه بیان کرد: هیات های اندیشه ورز بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی در این خصوص راهکارهایی اندیشیده و به ما ارایه داده اند، به طور نمونه در خصوص مسایل جاری 2 سال اخیر تلاش کرده ایم تا بتوانیم مقداری وارد مسایل عینی جامعه شویم و از طرف معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری ماموریت یافته ایم که در این زمینه فعالیت کنیم، بنابراین کارگروه هایی تشکیل دادیم که در آن علاوه بر محققان به صورت رندوم از شهروندان هم انتخاب کردیم و این امر را با موضوع مهارت های تربیت زیست عفیفانه فرزندان آغاز کردیم و طی این فعالیت ها، تحقیقات و پژوهش هایی که محققان در این موضوع انجام داده بودند را به والدین ارایه می دادیم و آنها را به چالش می کشیدم تا دریابند که رفتارهای تربیتی آنها چه مقدار با تحقیقات همخوانی دارد.
وی افزود: بعد از شناخت این هماهنگی، نیازسنجی چندوجهی از والدین را به دست آوردیم و طی آن دریافتیم که نیازها و ذایقه مخاطبان در چه مسایلی خلاصه می شود، بنابراین با توجه به نیازسنجی انجام شده تلاش کردیم که 2 اثر مختلف در خصوص جوانان و بزرگسالان ارایه دهیم تا با نیازهای آن ها منطبق باشد و در راستای تربیت به آن ها کمک کند تا با شناخت به دست آمده نیازهای عینی جامعه را برطرف کنیم.
مهمترین تهدیدات فرهنگ رضوی در جامعه امروزی
مدیرعامل بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی گفت: به طور کلی در فضای جهانی تفکرات نوین به صورت عمومی ترویج شده است که سستی باورهای دینی را به ارمغان می آورد و این موضوع مهمترین تهدید فرهنگی برای جهان اسلامی است، زیرا این امور با برنامه ریزی های قبلی در سطح جهان عمومی شده و اعتقادات و باورهای دینی مردم را هدف گرفته است، دومین تهدید و چالش فرهنگی نیز ایران ستیزی است که در میان جامعه در حال رواج بوده و گسترش یافته است، ایران ستیزی به این معناست که امروزه خود ایرانیان به شیوه هایی فعالیت می کنند که نقاشی ذهنی جوانان به ایران منفی می شود و هویت ایرانی را در ما کمرنگ می کنند.
قراملکی بی بندوباری اخلاقی را سومین تهدید فرهنگی دانست و تصریح کرد: بی بندوباری اخلاقی چالشی است که امروزه در حال فراگیری است و طی آن اخلاق گریزی و اخلاق ستیزی به عنوان مقدمه ای برای بی بندوباری اعتقادی محسوب می شود که عده ای با برنامه ریزی برای این بی بندوباری نقشه کشیده اند و در این موضوع فعالیت می کنند، آخرین تهدید فرهنگی نیز در خصوص ناامیدی مطرح می شود، زیرا نشاط امری روانشناختی است و آثار اعتقادی بسیاری را به ارمغان می آورد، اما خوشبختانه همان گونه که مطالعات نشان می دهد در کشور ایران نام امام رضا(ع) برای تمامی این مسایل مانند کوه استواری است که مقاومت خاصی را ایجاد کرده است و مردم طی این مقاومت پیوند خود با امام رضا(ع) را حفظ کرده اند.
وی بیان کرد: در بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی در تلاش هستیم که از این پیوند گرامی استفاده کنیم و در خصوص آن فعالیت های متعددی را انجام دهیم، به عبارت دیگر یکی از اصلی ترین دغدغه های ما این است که پیوند مردم با امام رضا(ع) و معارف رضوی را عمیق تر کنیم و بی بندوباری اخلاقی و شبهات اعتقادی را از این طریق برطرف کنیم، علاوه بر این موارد اخیراً مفاهیم قدرتمند را مدنظر خود قرار داده و طی آن ایده های جدیدی که امتداد اجتماعی و تاثیر بسیاری دارند را شناسایی می کنیم و از طریق آن به فعالیت می پردازیم، به عنوان مثال مبحث برادارن دروغین را برای اولین بار در کشور مطرح کرده و کتابی در این خصوص منتشر کرده ایم و فعالیت های دیگری در این خصوص درحال اقدام است.
با پشتوانه معارف به سستی های اعتقادی پاسخ دهیم
مدیرعامل بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی ادامه داد: علاوه بر این اقدامات برای تقویت نفوذ کلام مبلغان و مربیان موضوع زبان های همزبان را مطرح کرده و کتابی در این خصوص منتشر کرده و در ظرف زمان کوتاهی به 2 نوبت انتشار رسانده ایم که استقبال خوبی از آن صورت گرفته است، یکی دیگر از اقدامات این بنیاد برای تاثیرپذیری بیشتر مردم مفهومی با عنوان پند بیهوده در قالب کتاب منتشر شده و با توجه به استقبالی که شده است در مدت کوتاهی به چاپ سوم رسیده است، بنابراین نتایج این اقدامات نشان می دهد که اگر ما این ایده های جدید که امتداد اجتماعی دارند و تاثیر بسیاری دارند را به کار بگیریم با پشتوانه معارف می توانیم به سستی های اعتقادی پاسخ دهیم.
قراملکی گفت: پیاده سازی و عملیاتی کردن مسایل فرهنگی از امور بسیار سخت و مصداق جهاد است و باید بتوانیم با این موضوعات نظام تبلیغ خود را تقویت کنیم که این تقویت از جنبه های محتوا، ابزار و قالب است.
پایان خبر اوبیکو
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "امام رضا کوه استواری در برابر تهدیدهای فرهنگی است" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "امام رضا کوه استواری در برابر تهدیدهای فرهنگی است"، کلیک کنید.