با ویتامین درمانی بر خستگی و ضعف در پاییز غلبه کنید

با ویتامین‌درمانی بر خستگی و ضعف در پاییز غلبه کنید
آفتاب نیوز :

تغییر فصل با تغییرات فراوانی همراه است. هر چند برای افرادی که عاشق پاییز هستند فرا رسیدن این فصل هزاررنگ می تواند زیبا و دل انگیز باشد اما واقعیت این است که ورود به پاییز با تغییر دما خستگی و جولان میکروب ها همراه است. بدن ما نیز باید برای پذیرش این فصل آمادگی لازم را پیدا کند.

برای اینکه بتوانید خودتان را برای مقابله با عفونت ها و ویروس ها آماده کنید و فصلی جدید را با سلامتی بیشتر آغاز کنید باید به فکر افزایش ویتامین ها و مواد معدنی بدنتان باشید تا قدرت دفاعی طبیعی بدنتان بهتر عمل کند. در این مطلب شما را با ویتامین های مورد نیازتان آشنا کرده و تشویقتان می کنیم نسبت به جذب آن ها از طریق مصرف مواد غذایی یا مکمل تلاش بیشتری بکنید.

تأثیر زینک (روی) در بدن حیاتی است چون در ساخت صد ها آنزیم نقش دارد که عملکرد های بدن را تنظیم می کنند. زینک تقویت کننده دستگاه ایمنی بدن است و گلبول های سفید را فعال تر می کند و اگر دچار ضعف عمومی باشید بدنتان را از این حالت خارج می کند

ویتامین C: زنده باد پاییز زنده باد سرباز های بدن

با فرا رسیدن پاییز خستگی استرس افسردگی فصلی و همچنین هجوم میکروب ها و عفونت ها در کمین خیلی از ما قرار می گیرد. برای پیشگیری از بروز این مشکلات و بیماری های رایج آن بهتر است تغییر فصلتان را با یک دوره ویتامین درمانی خوب شروع کنید تا سربازهایتان مجهزتر شوند. ویتامین C برای مقابله با ویروس ها و باکتری های بیماری زا مؤثر است و در زمان همه گیری بیماری ها جزو ویتامین های ضروری محسوب می شوند چون دستگاه ایمنی بدن را تقویت می کنند. این ویتامین مانع از سرماخوردگی های مکرر در فصل سرما می شود. باوجود اینکه نیاز روزانه یک فرد سالم به ویتامین C روزانه ۸۰ میلی گرم است اما این نیاز با تغییر فصل و شروع سرما افزایش می یابد. بهترین کار این است که ویتامین C بدنتان را با مصرف مواد غذایی حاوی این ویتامین تأمین کنید.

برای این کار به سراغ جعفری (هر ۱۰۰ گرم ۲۰۰ میلی گرم ویتامین C) گیاه ترشک (۱۲۰ میلی گرم) فلفل دلمه ای (۱۲۰ میلی گرم) کیوی (۱۰۰ میلی گرم) شاهی (۸۰ میلی گرم) کلم بروکسل (۷۵ میلی گرم) لیموترش (۶۵ میلی گرم) پرتقال (۶۵ میلی گرم) و کلم برگ (۵۰ میلی گرم) و … بروید. توجه داشته باشید که این ویتامین حساس است و در معرض هوا و گرما خاصیت خود را از دست می دهد. به عنوان مثال اسفناج روی پیشخوان مغازه ها در عرض یک روز ۳۰ درصد ویتامین C خود را از دست می دهد. برای اینکه ویتامین C بیشتری جذب کنید می توانید از مکمل ها که در داروخانه ها به فروش می رسند نیز استفاده کنید.

ویتامین D برای حفظ شادابی

وقتی پای تقویت دستگاه ایمنی بدن به میان می آید نمی توان حرفی از ویتامین D نزد. بدن ما این ویتامین را در لایه های عمیق پوست و به واسطه تأثیر اشعه ی ماورای بنفش خورشید تولید می کند؛ اما این میزان برای گذران فصل سرما کافی نیست چون در این فصل روز ها کوتاه بوده و خورشید کمتر می تابد. یادتان باشد که شهرنشین ها با کمبود های بیشتری مواجه هستند به ویژه این روز ها که اکثر مردم در قرنطینه های خانگی به سر می برند و عملاً آفتابی به بدنشان نمی خورد.

از طرف دیگر آپارتمان نشینی و مهم تر از آن آلودگی هوا در شهر های بزرگ که مانند پرده ای در مقابل اشعه ی ماورای بنفش عمل می کند نیز از دیگر عوامل بروز کمبود ویتامین D عنوان شده است. در چنین شرایطی اهمیت مصرف مواد غذایی حاوی این ویتامین و همچنین مکمل آن بیش از پیش احساس می شود. باید بدانید که مواد غذایی مختلفی مانند ماهی آزاد (هر ۱۰۰ گرم ۹ میلی گرم) زرده تخم مرغ (۸.۵ میلی گرم) یا ماهی ساردین (۸ میلی گرم) جزو منابع غذایی حاوی این ویتامین محسوب می شوند. اگر از میزان ویتامین D بدنتان اطمینان ندارید بهتر است آزمایش خون دهید. در این صورت کمبود احتمالی تان مشخص می شود و اگر نیاز داشته باشید پزشکتان مکمل ویتامین D برایتان تجویز می کند. متأسفانه در بین ایرانی ها کمبود این ویتامین بسیار رایج است.

آهن: شوالیه ای برای مقابله با خستگی

شما را نمی دانم اما پاییز برای خیلی از افراد از جمله نگارنده فصل خواب و کسالت است. برای مقابله با این خستگی و خمودگی ناشی از تغییر فصل بهتر است به فکر افزایش آهن بدنتان باشید. آهن ترکیب اصلی هموگلوبین خون بوده و ضامن اکسیژن رسانی درست به سلول های بدن است. به همین دلیل نیز یک تقویت کننده قوی است که قدرت دستگاه ایمنی بدن را بالا برده و با خستگی مقابله می کند. در نتیجه مقاومت بدن در برابر ویروس ها و میکروب ها افزایش پیدا می کند. یادتان باشد خانم هایی که قاعدگی های سنگینی دارند معمولاً از کمبود آهن رنج می برند. علاوه براین گیاهخواران نیز در معرض این کمبود قرار دارند. برای جذب آهن بیشتر و آمادگی لازم برای تغییر فصل مصرف گوشت قرمز حبوبات از جمله عدس لپه بادام و … را افزایش دهید. اگر مکمل مصرف می کنید مراقب باشید. چون مصرف زیاد آن برای کبد قلب و پانکراس مضر است.

منیزیم برای مقابله با افسردگی فصلی

افراد زیادی هستند که با تغییر فصل و شروع سرما دچار افسردگی فصلی می شوند. باید بدانید که ۷۰ درصد مردم کمبود منیزیم دارند در حالی که این ماده معدنی برای تثبیت ویتامین C و تبدیل مواد غذایی به انرژی نقش مهمی ایفا می کند. میزان نیاز روزانه بدن به این ماده معدنی را ۳۵۰ میلی گرم تخمین زده اند اما متأسفانه برنامه غذایی روزانه ما که سرشار از مواد غذایی صنعتی و آماده است نصف این میزان را به بدن می رساند؛ بنابراین مقاومت بدن در برابر سرما استرس و میکروب ها کاهش پیدا می کند. برای افزایش منیزیم بدن به سراغ کاکائو پیازچه بادام هندی و لوبیا ها بروید. علاوه براین می توانید از مکمل منیزیم نیز استفاده کنید. البته توصیه می شود از انواع حاوی ویتامین B ۶ آن استفاده کنید چون در این صورت منیزیم بهتر در سلول هایتان نفوذ خواهد کرد.

زینک دوست گلبول های سفید

تأثیر زینک (روی) در بدن حیاتی است چون در ساخت صد ها آنزیم نقش دارد که عملکرد های بدن را تنظیم می کنند. زینک تقویت کننده دستگاه ایمنی بدن است و گلبول های سفید را فعال تر می کند و اگر دچار ضعف عمومی باشید بدنتان را از این حالت خارج می کند. جگر با ۹ میلی گرم در ۱۰۰ گرم و همچنین لوبیای سفید با ۵.۵ و نان کامل با ۵ میلی گرم حاوی بیشترین میزان زینک هستند. در خصوص مصرف مکمل های زینک جانب احتیاط را رعایت کنید چون میزان زیاد آن خطر ابتلا به سرطان ها بخصوص سرطان پروستات در مردان را افزایش می دهد. توصیه می شود که بیش از ۱۵ میلی گرم در روز مکمل زینک مصرف نکنید. طول دوره مصرف این مکمل ها نیز نباید بیش از ۳ هفته باشد.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "با ویتامین درمانی بر خستگی و ضعف در پاییز غلبه کنید" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "با ویتامین درمانی بر خستگی و ضعف در پاییز غلبه کنید"، کلیک کنید.