تاثیر استفاده بیش از حدِ والدین از تلفن همراه بر مهارت های کلامی کودکان

تاثیر استفاده بیش از حدِ والدین از تلفن همراه بر مهارت‌های کلامی کودکان

داده های یک مطالعه تازه نشان می دهد والدینی که به جای صحبت کردن با فرزندانشان در طول روز زمان زیادی را سرگرم کار با موبایل هستند نه تنها ممکن است الگوی ضعیفی برای آنها باشند بلکه این کار می تواند مانعی برای رشد طبیعی مهارت های گفتاری در فرزندانشان شود.

به گزارش اوبیکو بر اساس پیمایش انجام شده در کشور استونی از والدین ۴۲۱ کودک در فاصله سنی دو و نیم تا چهار سال معلوم شد والدینی که بیشتر با صفحه نمایش سر و کار دارند کودکان آنها نیز بیشتر از صفحه نمایش استفاده کردند و این کودکان در مبحث دستور زبان و واژگان از استعداد کمتری برخوردار بودند.

یافته های این پژوهش که در مجله آکادمیک «مرزها در روانشناسی رشد» منتشر شد منطقی به نظر می رسد چرا که تعامل کلامی با والدین یکی از راه های حیاتی کودکان برای یادگیری زبان است.

دکتر «جنی رادسکی» مدیر «آکادمی آمریکایی طب اطفال برای تعالی در رسانه های اجتماعی و سلامت روان جوانان» اظهار داشت: ما می دانیم که وقتی صفحه نمایش توسط والدین یا کودکان استفاده می شود زمان صحبت کردن آموزش دادن و خواندن در خانه ها کمتر می شود و این ممکن است دلیلی برای پایین بودن مهارت های گرامر و واژگان باشد.

به علاوه این مطالعه نشان می دهد که حتی وقتی بچه ها همراه با والدین خود به صفحه نمایش خیره می شوند باز هم به مهارت های زبانی آنها کمکی نمی کند. تحقیقات پیشین نیز تأیید می کنند که کودکان از صفحه نمایش به طور موثر یاد نمی گیرند.

به عنوان مثال یک مطالعه در سپتامبر ۲۰۱۳ نشان داد که کودکان نوپای ۲۴ تا ۳۰ ماهه افعال جدید را یا از طریق تعامل مستقیم و یا از طریق مکالمه ویدیویی یاد می گیرند و این آموزش مهم از طریق تماشای ویدیو میسر نمی شود.

دکتر «تی یا تولویسته» استاد روانشناسی رشد در دانشگاه تارتو استونی و نویسنده اصلی مقاله اخیر گفت: مطالعه ما تمرکز را از مدت زمان تماشای صفحه نمایش توسط کودکان به تأثیر عادات صفحه نمایش در خانواده ها تغییر می دهد و نشان می دهد که استفاده از صفحه نمایش توسط مادر و پدر بر مهارت های زبانی کودکان تأثیر می گذارد.

دکتر تی یا تولویسته و همکار مطالعاتی او دکتر «یان تولویسته» داده های مطالعه جدید خود را در سال ۲۰۱۹ قبل از اوج گیری همه گیری کووید-۱۹ جمع آوری کرده بودند.

در طول این همه گیری بسیاری از کودکان در سرتاسر جهان زمان بیشتری را در خارج از مدرسه با صفحه نمایش های دیجیتال گذرانند به این دلیل که آنها در حال یادگیری آنلاین بودند و نیز بسیاری از والدین به بچه ها موبایل یا تبلت می دادند تا آنها را مشغول کرده و خودشان بتوانند به کارهایشان برسند.

تولویسته اشاره کرد که تیم تحقیقاتی آنها در حال برنامه ریزی مطالعه جدیدی برای بررسی الگوهای استفاده از صفحه نمایش در طول همه گیری و تأثیر آن بر مهارت های زبانی کودکان است.

اما بر اساس تحقیقات گذشته وقتی که والدین با تلفن همراه خود مشغول هستند تأثیر منفی بر رشد زبان تنها خطری نیست که کودکان با آن مواجه هستند.

به گزارش یورونیوز بر اساس مطالعه دیگری که در دسامبر ۲۰۱۷ انجام شد پس از راه اندازی شبکه نسل سوم اینترنت گوشی های تلفن همراه در مناطق مختلف کشور استونی که به مردم امکان استفاده از تلفن های هوشمند را می داد مراجعه کودکان زیر ۵ سال به اورژانس ۹ درصد افزایش یافت.

یک توضیح احتمالی برای این پدیده این است که والدین یا سایر افرادی که باید مراقب بچه ها می بودند حواسشان به تلفن هایشان پرت شده و متوجه خطر آسیب دیدگی کودکان نشده اند.

پایان خبر اوبیکو

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "تاثیر استفاده بیش از حدِ والدین از تلفن همراه بر مهارت های کلامی کودکان" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "تاثیر استفاده بیش از حدِ والدین از تلفن همراه بر مهارت های کلامی کودکان"، کلیک کنید.