حضور 68 گروه آموزشی از دانشگاه های کشور در رتبه بندی موضوعی کیو اس 2024
رییس موسسه ISC خبر داد؛
رییس موسسه ISC با اشاره به چهاردهمین دوره رتبه بندی موضوعی دانشگاه های جهان (کیو اس) در سال 2024 گفت: از دانشگاه های ایران 68 گروه آموزشی در این رتبه بندی حضور دارند.
به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری اوبیکو، سیداحمد فاضل زاده رییس موسسه ISC گفت: رتبه بندی کیو اس چهاردهمین دوره رتبه بندی موضوعی دانشگاه های جهان را در سال 2024 منتشر کرد.
رییس موسسه ISC گفت: رتبه بندی کیو اس یکی از معتبرترین نظام های رتبه بندی بین المللی است که توسط موسسه کاکارلی سیموندز انگلستان صورت می گیرد. یکی از رتبه بندی های مهمی که این پایگاه به صورت سالانه انجام می دهد ارزیابی و سنجش دانشگاه ها در حوزه های موضوعی مختلف است.
فاضل زاده افزود: در نسخه جاری این رتبه بندی، 1559 دانشگاه رتبه بندی شده اند که 64 دانشگاه جدید نسبت به سال 2023 در این رتبه بندی حضور دارند. دانشگاه علوم پزشکی ایران جزو این دسته از دانشگاه است. از کشور جمهوری اسلامی ایران 68 گروه آموزشی از 17 دانشگاه در 17 حوزه موضوعی حضور دارند.
وی اظهار داشت: رتبه بندی موضوعی کیو اس بر اساس 5 شاخص 1- شهرت دانشگاه، 2- شهرت کارفرمایان، 3- تعداد استنادها به ازای هر مقاله، 4- شاخص اِچ-ایندکس 5- شبکه همکاری بین المللی دانشگاه ها (که سه مورد اخیر فعالیت پژوهشی را می سنجد) صورت می گیرد.
رییس موسسه ISC افزود: این شاخص ها هر کدام با وزنی متناسب با هر حوزه موضوعی، جهت معرفی بهترین دانشگاه ها مشخص می شوند. بخشی از اطلاعات مورد نیاز رتبه بندی موضوعی کیو اس از طریق پایگاه استنادی اسکوپوس و بخش دیگر نیز از اطلاعات حاصل از نظرسنجی ها به دست می آید.
در این رتبه ندی دانشگاه های جهان در 55 موضوع در قالب 5 حیطه کلان هنر و علوم انسانی، مهندسی و فناوری، علوم زیستی و پزشکی، علوم طبیعی و نیز علوم اجتماعی و مدیریت مورد ارزیابی قرار گرفتند. موضوع موسیقی موضوع جدیدی است که در سال 2024 اضافه شده است و موضوع علم داده به علم داده و هوش مصنوعی گسترش پیدا کرده است. حوزه های موضوعی رتبه بندی کیواس 2024 در جدول 1 نشان داده شده است.
جدول 1. حوزه های موضوعی رتبه بندی کیواس 2024
رتبه دانشگاه های جمهوری اسلامی ایران در 5 حیطه کلان رتبه بندی کیو اس موضوعی 2024
فاضل زاده خاطرنشان کرد: در رتبه بندی که بر اساس 5 حیطه کلان هنر و علوم انسانی، مهندسی و فناوری، علوم زیستی و پزشکی، علوم طبیعی و نیز علوم اجتماعی و مدیریت صورت گرفته است، دانشگاه های جمهوری اسلامی ایران همانند سال های پیش در 3 حیطه مهندسی و فناوری، پزشکی و علوم زیستی و علوم طبیعی دارای رتبه در بین دانشگاه های برتر دنیا شده اند که نتایج آن در جدول 2 قابل مشاهده است.
همان طور که در جدول 2 دیده می شود در حوزه کلان مهندسی و فناوری در رتبه بندی سال 2024 دانشگاه های تهران و صنعتی شریف حضور دارند.
در حوزه کلان پزشکی و علوم زیستی دانشگاه های علوم پزشکی تهران، علوم پزشکی مشهد، تهران و علوم پزشکی شیراز حضور دارد.
در حوزه کلان علوم طبیعی شاهد حضور دانشگاه های تهران و صنعتی شریف هستیم که توانسته اند در این رتبه بندی حضور داشته باشند.
در حیطه کلان مهندسی و فناوری در سال 2023 تعداد 4 دانشگاه حضور داشتند که در رتبه بندی جاری به 2 دانشگاه تقلیل یافته است.
جدول 2. حضور دانشگاه های جمهوری اسلامی ایران در 5 حیطه کلان رتبه بندی موضوعی کیو اس 2024
وی ادامه داد: در این رتبه بندی بر اساس 55 موضوع مورد ارزیابی ، 17 دانشگاه از جمهوری اسلامی ایران در 19 حوزه موضوعی حضور دارند، که این تعداد در سال های 2021 تا 2023 به ترتیب 13 و 15 و 16 دانشگاه بوده است. جدول 3 دانشگاه های حاضر در رتبه بندی 2024 را نشان می دهد.
جدول 3. دانشگاه های حاضر در رتبه بندی کیو اس موضوعی 2024 (به ترتیب الفبا)
جدول 4 جایگاه دانشگاه های کشور در حوزه های مختلف موضوعی را نشان می دهد:
جدول 4. نتایج رتبه بندی موضوعی کیو اس 2024
تعداد گروه های آموزشی که از دانشگاه های کشور در حوزه های مختلف رتبه بندی موضوعی کیو اس در سال های 2021 تا 2024 حضور دارند، در جدول 5 نشان داده شده است.
از ایران در رتبه بندی جاری، 17 گروه آموزشی حضور دارند که نسبت به سال گذشته به دلیل عدم حضور دو گروه آموزشی مهندسی عمران و سازه و اقتصاد و اقتصادسنجی آمار از 19 به 17 تقلیل پیدا کرده است.
جدول 5. تعداد گروه های آموزشی حاضر از جمهوری اسلامی ایران در حوزه های مختلف رتبه بندی موضوعی کیو اس
فاضل زاده افزود: مقایسه نتایج رتبه بندی موضوعی کیواس در سال 2024 با رتبه بندی پیشین نشان از کم شدن حضور گروه های آموزشی دانشگاه های ایران در برخی از حوزه های موضوعی از جمله تقلیل گروه های آموزشی حوزه های مهندسی برق و الکترونیک از 10 به 4، کشاورزی و جنگل داری از 6 به 3، مهندسی نفت از 6 به 4، فیزیک و علوم نجوم از 4 به 2 است.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "حضور 68 گروه آموزشی از دانشگاه های کشور در رتبه بندی موضوعی کیو اس 2024" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "حضور 68 گروه آموزشی از دانشگاه های کشور در رتبه بندی موضوعی کیو اس 2024"، کلیک کنید.