ضرورت معرفی مدیران و مدارس موفق و مستند سازی تجارب مدیران – خبرگزاری اوبیکو | اخبار ایران و جهان
به گزارش خبرگزاری اوبیکو، حمید طریفی حسینی در نشست تخصصی تبیین الگوی مدرسه تراز سند تحول بنیادین که از سوی پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش و با حضور وزیر آموزش و پرورش برگزار شد، گفت: مخاطب اصلی سند تحول، مدرسه است و مدرسه باید به مثابه یک سازمان راهبردی در نظر گرفته شده و مدیر مدرسه را به مثابه یک مدیر راهبردی تلقی کنیم که باید برای مدرسه خود یک برنامه راهبردی و عملیاتی ویژه داشته باشد. از این رو ترجمان سند تحول در سطح مدرسه و میزان درک مدیر، معلمان و دانشآموز و والدین به عنوان ذیربطان کلیدی از این سند حائز اهمیت است. این الگو تلاشی است برای رسیدن به یک فهم مشترک از ابعاد و مختصات یک مدرسه تراز در سند تحول میان سطوح ستاد تا صف و ذینفعان اصلی آن که عناصر و ارکان مدرسه هستند.
طریفی حسینی تصریح کرد: علی رغم آنکه تجربه گذشته در زمینه طرحهای مشابه همچون طرحهای تدبیر و تعالی در وزارت آموزش و پرورش وجود دارد و باید به آن توجه شود، اما باید تلاش شود تا با یک نگاه متفاوت و یک درک جدید و اصیل تحول مد نظر در سطح مدرسه را از طریق استقرار این الگو دنبال نمود.
معاون وزیر آموزش و پرورش به بیان الزامات مهم و اساسی برای دستیابی به این هدف پرداخت و افزود: تفویض اختیار مناسب به مدیران مدرسه از مهمترین الزامات این الگو است؛ چنانچه در آئین نامه اجرایی مدارس که برشی از سند تحول از منظر نظامات اداری و مدیریتی مدرسه بوده و در شورای عالی آموزش و پرورش به تصویب رسیده است، تلاش شده است که این تفویض اختیار صورت گیرد، ولی سطوح میانی مدیریتی به دلیل درک متفاوت از این امر، بعضاً مانع از اجرای درست آن شده اند. لذا برای اجرایی شدن این الگو نیاز به هماهنگی و یکپارچگی در سطح سیاست و عمل در تمام سطوح مدیریتی نظام آموزش و پرورش هستیم.
طریفی حسینی با تاکید بر این نکته که تحول یک امر تدریجی و فرهنگی است و نه دستوری، تصریح کرد: این تغییر باید از پایینترین سطح یعنی مدارس اتفاق بیافتد که برای تحقق این امر نیازمند دستیابی به یک درک مشترک از امر تحول و ویژگیهای یک مدرسه تراز از طریق تعامل مؤثر و گفتگوهای بی واسطه بین مسئولین ستاد با لایههای مختلف مدیریتی درگیر تا سطح مدیران مدارس هستیم.
وی در ادامه به لزوم ایجاد یک عزم و باور ملی در بین مدیران مدارس برای قرار گرفتن در مسیر تحول و ضرورت توانمندسازی مدیران مدارس به عنوان برنامه ریزان و راهبران اصلی جریان تربیت در سطح مدارس اشاره نموده و ابراز داشت: همانگونه که در انتصاب مدیران به صلاحیتهای عمومی آنها توجه ویژه ای میشود؛ پرداختن به صلاحیتهای حرفهای و تخصصی مدیران و میزان تسلط آنها بر رویکردهای تحولی و ابعاد و مختصات یک مدرسه تراز سند تحول برای راهبری امر تربیت و تحولات مدنظر سند تحول امری ضروری است و باید در جریان این توانمندسازی به جنبههای مختلف بینشی، دانشی، نگرشی و همچنین مهارتهای حرفهای آنان توجه شود.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با تاکید بر نقش مدیر مدرسه در راهبری فرایند تحول اظهار داشت: وزارت آموزش و پرورش بزرگترین شبکه نیروی انسانی و گستردهترین شبکه زیرساختی کشور از منظر تعداد مدارس و زیرساختهای آموزشی و پرورشی را دارد و ضرورت دارد تا در جهت هم افزایی و شبکه سازی آنها اقدام کنیم.
وی معرفی مدیران و مدارس موفق به عنوان قلههای کارهای تحولی جهت الگو دهی به سایر مدیران و مدارس کشور را از دیگر الزامات پیشبرد و استقرار الگوی مدرسه تراز سند تحول در مدارس کشور دانست.
طریفی حسینی از جمله دیگر الزامات اجرای مطلوب این الگو را مستند سازی تجارب مدیران در فرایندهای استقرار الگو در مدارس و توجه به تجارب و کارهای انجام شده در ادوار گذشته دانست.
وی در ادامه ضمن یادآوری نقش پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش در احصا و مستندسازی تجارب مدیران در فرایند استقرار این الگو در مدارس افزودند: تجربه نگاری وقتی با یک نگاه علمی و پشتوانهی پژوهشی و تحقیقاتی همراه باشد به مرور باعث رشد و تعالی این الگو خواهد شد.
معاون وزیر آموزش و پرورش نظارت و ارزیابی مستمر و نظام مند مرکز ارزیابی عملکرد و مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت وزارت آموزش و پرورش در فرایند استقرار این الگو در مدارس کشور را از دیگر الزامات این دانست و گفت که باید ساختارها و چارچوبهای نظارتی موجود با این الگو متناسب سازی شوند.
به گفته طریفی حسینی وجه دیگر بحث فناوری پایه کردن فرایند راهبری این امر در سطح مدارس سراسر کشور است که با طراحی یک سامانه و داشبورد قوی مدیریتی باید شرایط را برای استقرار بهینه و نظارت بر عملکرد مدارس فراهم کرد.
وی در پایان ضمن تشریح اقدامات و برنامههای معاونت آموزش ابتدایی نسبت به اجرایی شدن این الگو، خاطرنشان کرد: با یک نگاه جامع و بهره گیری از تمامی ظرفیتهای موجود همچون راهبران آموزشی و تربیتی و گروههای آموزشی و تربیتی و برگزاری دورههای توانمندسازی در طول دوره تابستان و در طی سال تحصیلی پیش رو تلاش خواهد شد که با ایجاد یک گفتمان فراگیر در بین مدیران مدارس سطح کشور و توانمندسازی آنها زمینه استقرار بهینه این الگو از اوبیکو ماه ۱۴۰۳ در مدارس ابتدایی کشور فراهم شود.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "ضرورت معرفی مدیران و مدارس موفق و مستند سازی تجارب مدیران – خبرگزاری اوبیکو | اخبار ایران و جهان" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "ضرورت معرفی مدیران و مدارس موفق و مستند سازی تجارب مدیران – خبرگزاری اوبیکو | اخبار ایران و جهان"، کلیک کنید.