محققان ایرانی بتن مخصوص چاپگر سه بعدی ابداع کردند
گروهی ازمحققان ایرانی در دانشگاه نیومکزیکو (UNM) به نقطه عطفی در نوآوری های ساخت و ساز دست یافته وحق امتیاز اختراع نوعی بتن انعطاف پذیر برای چاپ ۳ بعدی را ثبت کرده اند.
به گزارش خبرگزاری اوبیکو به نقل از اینترستینگ انجینرینگ محققان با استفاده از یک پرینتر بتن ۳ بعدی و ابزار های اندازه گیری سعی کردند چالش های ساخت و ساز و نگهداری زیربنا را هدف بگیرند و راه حلی برای این موارد بیابند.
ماده جدید که در حقیقت یک سیمانی فوق انعطاف پذیر خود تقویت شده است زمینه را برای احداث ساختمان ها و پل های مقام تر و ایمن تر فراهم می کند و همزمان نیاز به تعمیر های مکرر را کاهش می دهد.
روش های ساخت و ساز سنتی نیازمند ماشین آلات سنگین و نیروی کار انسانی است تا تیرک های فولاد یا چوب را جایگذاری کنند. این فرایند نه تنها پرهزینه بلکه خطرناک است. در همین راستا مریم حجتی استادیار دانشگاه نیومکزیکو تلاش داد این فرایند را با کمک فناوری چاپ ۳ بعدی خودکار و دگرگون کند.
حجتی در این باره می گوید: بتن در حالی که تحت فشار قدرتمند است در برابر کشش بسیار شکننده است. این ویژگی منجر به ترک های مکرر و تعمیر و نگهداری مداوم در پیاده روها ساختمان ها یا پل ها می شود. بتن به تنهایی هیچ خاصیت کششی ندارد و به عبارت دیگر اگر یک قطعه بتن داشته باشید و شروع به جدا کردن آن کنید به راحتی می تواند شکسته شود. این یک ماده بسیار شکننده است.
او در ادامه می افزاید: این ماده باید فشار و کشش را تحمل کند.
محققان سراسر جهان برای برطرف کردن این چالش فعالیت می کنند اما روش های فعلی چاپ سه بعدی همچنان به ترفند های تقویتی سنتی مانند تیرها و … متکی هستند که پتانسیل خودکار سازی چاپ ۳ بعدی را کاهش می دهند.
درهمین راستا محمد سعید ظفر فارق التحصیل مقطع دکتری در این دانشگاه ترکیب ماده ای تولید کرد که هم قدرتمندو هم انعطاف پذیر است.
این ماده جدید غلظت بالایی از الیاف پلیمری را ادغام می کند که هم استحکام کششی و هم انعطاف پذیری را فراهم می کند. حجتی در این باره می گوید: به دلیل ادغام مقادیر زیادی الیاف کوتاه پلیمری در این ماده می تواند در صورت قرار گرفتن در معرض هر گونه بار خمشی یا کششی تمام بتن را در کنار هم نگه دارد.
ماده ابداعی مذکور با همکاری ظفر و امیر بخشی ابداع شده و ۴ ترکیب متمایز را با ظرفیت هایی تا ۱۱.۹ درصد بالاتر از مواد عادی ارائه می کن. د این ترکیب قابلیت چسبندگی لازم برای خروج راحت ماده از دماغه چاپگر ۳ بعدی فراهم می کند.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "محققان ایرانی بتن مخصوص چاپگر سه بعدی ابداع کردند" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "محققان ایرانی بتن مخصوص چاپگر سه بعدی ابداع کردند"، کلیک کنید.