کارکردهای بقیع در عصر پیامبر(ص) در بیان حجت الاسلام والمسلمین نواب

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با اشاره به جایگاه و منزلت ویژه بقیع نزد پیامبر (ص) گفت: نبی مکرم اسلام بقیع را محل عبادت، مدرسه، اردوگاه و مصلای نماز استسقاء(طلب باران) می دانستند که می تواند چراغ راه امت باشد.

کارکردهای بقیع در عصر پیامبر(ص) در بیان حجت‌الاسلام والمسلمین نواب

به گزارش اوبیکو، حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح -نواب نماینده ولی فقیه درامور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی- امروز پنج شنبه(30فروردین ماه) در همایش جهانی «بقیع؛ مدفن امامان و اصحاب» که در ساختمان بعثه مقام معظم رهبری در شهر مقدس قم برگزار شد، با اشاره به بقیع به عنوان یک مکان دارای شرافت، اظهار کرد: مسیله بقیع از جنبه های مختلف قابل بحث است و با وجود جایگاه معنوی و پربار، این مکان مقدس مظلوم واقع شده است.

وی با اشاره به این که مظلومیت بقیع ازآنچه پیش آمده دردناک تر است، تاکید کرد: امروز جامعه از انوار تابناک امامان معصوم و اصحاب مدفون در بقیع محروم است، این درحالی است که اگر ایمه بقیع(ع)، اصحاب پیامبر(ص) و بزرگان آرمیده در آن، در هر سرزمین دیگری مدفون شده بودند، مورد احترام بیشتر و زایرانشان مورد تکریم قرار می گرفت.

حجت الاسلام والمسلمین نواب در ادامه با اشاره به اینکه شخصیت های گران سنگی در بقیع به خاک سپره شدند، گفت: بزرگان زیادی در این مکان آرمیده اند که هیچ نامی از آن ها نیست و اگر در رابطه با این شخصیت ها از خیلی از افراد سوال کنید، شاید مطلب زیادی درباره آن ها ندانند، این در حالی است که جمع کثیری از اصحاب پیامبر(ص)، ایمه(علیهم السلام) و یاران و وفادران ایشان در این مکان دفن هستند که از جمله آن ها می توان به شهدای احد اشاره کرد.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در بخش دیگری از سخنان منزلت و جایگاه بقیع را یادآور شد و گفت: کتاب های زیادی درباه بقیع و ایمه معصومین(ع) و اصحاب پیامبر(ص) مدفون دراین مکان نوشته شده و بقیع در طول تاریخ شاهد تحولات زیادی بوده است.

وی با اشاره به این که بقیع بعد از مسجدالنبی(ص) جایگاه والایی نزد نبی مکرم اسلام داشته است، افزود: پیامبر(ص) هر شب به بقیع می رفتند که بیانگر فضیلت این مکان مقدس است و بقیع در طول تاریخ با وجود همه محدودیت ها در کانون توجه مسلمانان قرار داشته باشد.

حجت الاسلام والمسلمین نواب بر لزوم بازسازی مناسب بقیع تاکید و تصریح کرد: یکی از شخصیت های والامقام مدفون در بقیع، «فاطمه بنت اسد» مادرامام علی(ع) است که شاید خیلی از زایران ایشان را نشناسند، در صورتی که روایت شده است که نبی مکرم  اسلام(ص) زمانی که بر پیکرشان نماز اقامه کردند، 70 بار تکبیر گفتند و جهت ساماندهی قبر ایشان وارد قبر و در حالی که گریان بودند از قبر خارج شدند.

وی گفت: پیامبراسلام همچنین در شب نیمه شعبان به بقیع می رفتند و مسلمانان  بر این باروند که شب نیمه شعبان، شب مغفرت است.

حجت الاسلام والمسلمین نواب با تاکید بر اینکه پیامبر(ص) از بقیع به عنوان مدرسه و اردوگاه آموزشی استفاده می کردند، گفت: روایت شده است که رسول اکرم(ص) نماز استسقاء(طلب باران) را در این مکان مقدس اقامه کردند و همچنین با امام علی(ع) وارد بقیع شدند و درس ها، بحث های معنوی و آموزشی هم در این مکان مقدس ارایه کردند.

وی در ادامه درباره اهمیت زیارت قبور بقیع گفت: امام حسن بن علی (ع) از پیامبر خدا(ص) پرسید: پدرم! پاداش کسی که تو را زیارت کند، چیست؟ پیامبر خدا (ص) فرمود: فرزندم! هر کس مرا – زنده باشم یا مرده – پدرت، برادرت، یا تو را زیارت کند، بر عهده ی من است که در قیامت او را دیدار کنم و از گناهانش برهانم.

حجت الاسلام والمسلمین نواب در پایان گفت: قبور ایمه(ع) و صحابه پیامبر(ص) در بقیع مکان های مبارکی هستند که باید مورد احترام و تکریم قرار گیرند.

پایان خبر اوبیکو

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "کارکردهای بقیع در عصر پیامبر(ص) در بیان حجت الاسلام والمسلمین نواب" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "کارکردهای بقیع در عصر پیامبر(ص) در بیان حجت الاسلام والمسلمین نواب"، کلیک کنید.