استان سمنان، دیار کاروانسراهای ثبت جهانی

استان سمنان، دیار کاروانسراهای ثبت جهانی

به گزارش خبرگزاری اوبیکو استان سمنان، امیر کرم زاده بابیان اینکه هرساله شعار اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان، بر اساس مهم ترین رویداد بین المللی و اولویت عملکرد آن دستگاه انتخاب می شود، گفت: با توجه به ثبت جهانی 6 کاروانسرای استان، شعار استان سمنان دیار کاروانسراهای ثبت جهانی به عنوان شعار معرفی استان در سال 1403 انتخاب شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان سمنان بابیان اینکه ثبت جهانی میراث فرهنگی و تاریخی نقشی مهم در انعکاس هویت، اصالت و ریشه یک کشور دارد و علاوه بر آن گردشگران خارجی برای انتخاب مقصد گردشگری به آثار معرفی شده از سوی یونسکو به عنوان یک مرجع معتبر مراجعه می کنند و ورود نام یک استان و کشور در فهرست ثبت جهانی، فرصت جذب گردشگر خارجی را افزایش می دهد، گفت: کاروانسرای قصر بهرام در شهرستان گرمسار، کاروانسرای سنگی و آجری آهوان در شهرستان سمنان، سه کاروانسرای میاندشت، میامی و عباس آباد در شهرستان میامی از استان سمنان به ثبت جهانی یونسکو رسیده است.

امیر کرم زاده گفت: به جز این 6 کاروانسرا، جنگل ابر و بخشی از راه آهن سراسری دو اثر دیگر این استان هستند که در فهرست جهانی یونسکو به ثبت رسیده اند و در معرفی این استان به گردشگران داخلی و خارجی نقش موثری دارند.

او در تشریح شعارهای گردشگری سال های گذشته این استان گفت: استان سمنان مهد تاریخ و عرفان در سال 1401، استان سمنان، پایتخت راه ابریشم ایران در سال 1402 ازجمله شعارهای گردشگری این استان بوده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان سمنان بابیان اینکه ظرفیت های استان سمنان در حوزه تاریخی و گردشگری و تولیدات صنایع دستی می تواند این استان را به یکی از مناطق پیشرو در حوزه گردشگری تبدیل کند، گفت: این استان دارای بیش از 900 اثر تاریخی ثبت شده در فهرست ملی و آثاری از 63 هزار سال پیش تاکنون است و تنوع آب و هوایی، خوراک و پوشاک، لبنیات، قومیت ها، اقلیم های متفاوت، گویش ها و لهجه ها، مناطق حفاظت شده، وجود 30 کاروانسرا از هزار کاروانسرا در ایران در استان سمنان و … ازجمله ظرفیت ها این استان پهناور است که سالیانه گردشگران زیادی را از داخل و خارج کشور به خود جذب می کند.

کاروانسرای قصر بهرام گرمسار مربوط به دوره ساسانی است و توسط شاه بهرام ساسانی یا بهرام گور ساخته شده است. این بنا سپس توسط شاه عباس صفوی بازسازی شده و به عنوان کاروانسرا مورداستفاده قرارگرفته است. این مکان تاریخی در جنوب گرمسار، جنوب شرقی شهر جوادآباد شمال دریاچه نمک واقع شده است. این اثر در تاریخ 13 اردیبهشت 1354 با شماره ثبت 1059 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

کاروانسرای شاه عباسی عباس آباد میامی مربوط به دوره صفوی است و در شهرستان میامی، روستای عباس آباد واقع شده و این اثر در تاریخ 14 تیر 1366 با شماره ثبت 1726 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

کاروانسرای میامی مربوط به دوره صفوی است و در میامی، خیابان امام رضا واقع شده و این اثر در تاریخ 17 اردیبهشت 1365 با شماره ثبت 1718 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

مجموعه کاروانسرای آهوان یکی از بناهای مهم مسیر جاده ابریشم و از جاهای دیدنی سمنان محسوب می شود. این مجموعه دارای دو کاروانسرای سنگی و آجری است که از یکدیگر صد متر فاصله دارند. فاصله زمانی ساخت این دو کاروانسرا به 1000 سال می رسد. کاروانسرای سنگی متعلق به دوران پیش از اسلام و زمان ساسانیان در تاریخ 14 تیرماه 1366 به شماره 1727 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است و کاروانسرای آجری متعلق به دوران صفویان در تاریخ اردیبهشت 1356 به شماره 1373 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است. این مجموعه کاروانسرا در 42 کیلومتری شرق شهر سمنان قرارگرفته است.

کاروانسرای میاندشت میامی با قدمتی 400 ساله مربوط به دوره صفوی – دوره قاجار به عنوان بزرگ ترین مجموعه کاروانسرای ایرانی در فاصله 40 کیلومتری شرق میامی قرارگرفته است و این اثر در تاریخ 14 شهریور 1356 با شماره ثبت 1439 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "استان سمنان، دیار کاروانسراهای ثبت جهانی" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "استان سمنان، دیار کاروانسراهای ثبت جهانی"، کلیک کنید.