کارشناسی داوری صحنه های مشکوک بازی ازبکستان – ایران
به گزارش خبرگزاری اوبیکو؛ تیم ملی ایران در دور سوم رقابت های مقدماتی جام جهانی در ورزشگاه ملی تاشکند برابر ازبکستان قرار گرفت اما برای سومین دیدار متوالی موفق به پیروزی مقابل ازبک ها نشد و با یک امتیاز زمین را ترک کرد.
به گزارش ورزش سه این تساوی در شرایطی رقم خورد که صالح حردانی در دقیقه ۵۷ با یک تکل به ساق پای الدور شومورودوف ضربه زد و داور در شرایطی که در ابتدا دستور به ادامه بازی داده بود پس از اعلام داور وی ای آر صحنه را بازبینی و مدافع راست تیم را با کارت قرمز مستقیم اخراج کرد.
دقایقی پس از این اخراج سردار آزمون در محوطه جریمه حریف سرنگون شد و در شرایطی که اعتقاد به خطای پنالتی داشت داور دستور به ادامه بازی داد.
همچنین در دقایق پایانی بازی رستم جان آشورماتوف در محوطه جریمه برخوردی با علی قلی زاده داشت که باعث شد داور استرالیایی نقطه پنالتی را نشان بدهد اما این بار پس از بازبینی صحنه تشخیص داد ابتدا توپ به دست قلی زاده برخورد کرده و به همین دلیل پنالتی را رد کرد.
نظر کارشناسان داوری در خصوص این صحنه ها را در ادامه می خوانید:
برخورد صالح حردانی و الدور شومورودوف (دقیقه ۵۷- اخراج)
محمدرضا ابوالفضلی: بازیکن قرمز بدون اینکه در دفع توپ موفق باشد با نیروی بیش از حد با پای کاملا کشیده و کف کفش به ساق پای حریف ضربه زده و وی را سرنگون می کند علی رغم عدم تشخیص اولیه خطا توسط داور VAR ایشان را برای بازبینی صحنه فراخوانده و مدافع ایران را به درستی با کارت قرمز جریمه می نماید.
ابراهیم میرزابیگی: تصمیم داور کاملا درست بود چون آقای حردانی درست ساق پای بازیکن حریف را نشانه می گیرد.
بابک وسیله بر: در این صحنه تمامی فاکتورهای خطای شدید محرز است. بازیکن خاطی با قسمت سخت پا (استوک) به قسمت حساس بدن حریف با شدت ضربه می زند که جریمه آن ضربه آزاد مستقیم و اخراج می باشد.
برخورد مدافع ازبکستان و سردار آزمون (دقیقه ۶۴- مشکوک به پنالتی)
محمدرضا ابوالفضلی: در این صحنه مدافع یک لحظه با دست خود بدن مهاجم را می گیرد اما این گرفتن به اندازه ای نیست که منجر به اعلام خطا گردد از طرفی مهاجم نیز وقتی دست مدافع را بر روی بدن خود احساس می کند بلافاصله خود را سرنگون می کند لذا ادامه بازی تصمیم صحیحی بود.
ابراهیم میرزابیگی: بازیکن ازبکستان لحظه ای سردار را می گیرد اما سریع دست خود را می کشد. در واقع آزمون با این حرکت نمیفتد و تصمیم داور درست بود.
برخورد رستم جان آشورماتوف و علی قلی زاده (دقیقه ۹۰+۱- مشکوک به پنالتی)
محمدرضا ابوالفضلی: با توجه به تصاویر موجود دست مدافع حجم اشغال کرده و غیر طبیعی بود لذا این برخورد پنالتی می باشد اما علت صرف نظر کردن داور از تصمیم خود به طور کامل شفاف نیست چراکه اگر توپ به دست مهاجم برخورد و پس از آن به دست مدافع اصابت کرده باشد اولا که در تصاویر چنین برخوردی مشاهده نمی شد دوما در صورت برخورد باز هم این هند مهاجم تصادفی بود و نه به صورت عمد! زیرا در صورت عمد بودنِ هند مهاجم داور نمی بایستی بازی را با دراپ بال شروع می کرد بلکه باید با ضربه آزاد مستقیم آغاز می نمود. از طرفی هند تصادفی مهاجم فقط در صورت به ثمر رسیدن فوری گل توسط همان شخص به عنوان خطا منظور می شود نه موارد دیگر! تنها دلیلی که می تواند این تصمیم داور را توجیه کند این است که پس از بازبینی اعتقادی به خطای هند مدافع پیدا نکرده است. در نهایت علت این تصمیم داور و استنباط ایشان به وضوح مشخص نیست.
ابراهیم میرزابیگی: ما این صحنه را تنها از یک زاویه دیدیم اما مطمئنا داوران VAR از زوایای مختلف صحنه را بررسی کردند. با این تساوی به نظر می رسد دست بازیکن ایران سایشی با توپ داشت و با توجه به اینکه در محوطه جریمه هر برخوردی به دست مهاجم خطای هند محسوب می شود داور نظر خود را برگرداند.
بابک وسیله بر: در این صحنه بازیکن مدافع به جهت فاصله بسیار کم و سرعت توپ و نیز کمانه شدن توپ از بدن حریف فرصت دزدیدن یا کنار کشیدن دست را نداشت که در ادامه حرکت دست با توپ برخورد می کند و حرکت اضافی دست به سمت توپ مشاهده نمی شود بنابراین ادامه بازی صحیح است. داور نیز طبق پروتکل های VAR و نظر خود اول اعلام پنالتی کرده که با نظر اتاق وی ای آر برای بررسی مجدد فراخوانده شد که در نهایت تصمیم خود را اصلاح و شروع مجدد بازی را با دراپ بال انجام داد.
258 258
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "کارشناسی داوری صحنه های مشکوک بازی ازبکستان – ایران" هستید؟ با کلیک بر روی ورزشی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "کارشناسی داوری صحنه های مشکوک بازی ازبکستان – ایران"، کلیک کنید.