آیا شارژرها واقعاً می توانند به گوشی آسیب بزنند؟
متأسفانه هیچ تضمینی وجود ندارد که شارژری ۱۰۰ درصد بدون نقص باشد (به هرحال ممکن است حین تولید برخی شارژرها مشکلاتی رخ دهد) اما به طورکلی استفاده از شارژرهای برندهای معروف مطمئن تر است.
به گزارش اوبیکو به نقل از دیجیاتو در این مطلب خواهیم گفت شارژرهای غیراستاندارد و بی نام ونشان چگونه می توانند به باتری و گوشی آسیب بزنند و استفاده از آن ها چه خطراتی دارد.
انتخاب شارژر مناسب برای گوشی جدید به خودی خود کار سختی است اما گزارش های منتشرشده درباره شارژرهای تقلبی که رنگ گوشی جدید سامسونگ گلکسی زد فولد ۶ را می کَنند باعث شده استرس استفاده از شارژر غیراستاندارد بسیار زیاد شود اما آیا شارژر واقعاً می تواند به گوشی شما آسیب برساند؟ در ادامه نظرات درست و نادرست درباره این موضوع را بررسی می کنیم تا پاسخ سؤالمان را پیدا کنیم.
آیا ادعای سامسونگ منطقی است؟
این اولین باری نیست که شارژکردن مشکلاتی را در دنیای گوشی های هوشمند ایجاد کرده است. شاید به یاد داشته باشید که مهندس گوگل «بنسون لیونگ» (Benson Leung) متوجه شد چندین کابل USB-C که در آمازون عرضه شده بودند استانداردهای لازم را ندارند و استفاده از آن ها برای شارژ با توان بالا خطرناک است اما شاید از نظر سامسونگ علت کنده شدن رنگ گلکسی زد فولد ۶ استفاده از «شارژرهای شخص ثالث ارت دار» نامناسب باشد. انداختن تقصیرات به گردن شارژر کمی غیرعادی و بسیار نگران کننده است.
استدلال سامسونگ منطقی است؟ ممکن است شارژر USB-C به درستی به پریز وصل نشود تمام پین های ارت متصل نشده یا شیلد (مغزی) کابل به شیلد شاسی وصل نشده باشد. اتصال ارت نادرست یا ناقص می تواند باعث شود جریان شارژ از مسیر دیگری مانند شاسی گوشی عبور کند. فقط سامسونگ می داند این جریان برای کنده شدن رنگ گوشی های گلکسی زد فولد کافی است یا خیر؛ البته این مشکل ممکن است مربوط به اتصال ارت ضعیف گوشی نیز باشد.
البته شارژری با اتصال ارت نامناسب نیز هنگام بروز اتصال کوتاه غیرایمن است. خطایی داخلی در شارژر می تواند منجر به شوک الکتریکی آسیب به دستگاه درحال شارژ و حتی آتش سوزی شود؛ به خصوص در زمان شارژ با توان بالا. اگر چنین شارژرهای معیوبی در بازار وجود داشته باشند مشکلات احتمالی استفاده از آن ها بسیار نگران کننده تر از کنده شدن رنگ گوشی های گران قیمت سامسونگ است. خوشبختانه به نظر می رسد چنین مشکلات تولیدی در ساخت شارژرها کم اتفاق می افتند و دلیلی برای نگرانی برای استفاده از شارژرهای برندهای مطرح و بزرگ وجود ندارد.
آیا شارژ بیش از حد می تواند به گوشی شما آسیب برساند؟
خطرات رایج استفاده از گوشی های هوشمند مدرن عبارت اند از: شارژ بیش از حد استفاده از شارژر غیراستاندارد یا شارژری که توان بالایی دارد. بااین اوصاف این نگرانی ها عمدتاً بی اساس هستند. اگر بخواهیم از نظر تئوری به قضیه نگاه کنیم باید بگوییم اگر شارژر ولتاژ بیشتری از آستانه تحمل باتری یا مدار گوشی وارد آن کند استفاده از آن باعث افزایش دمای گوشی کاهش عمر باتری و احتمالاً مشکلات جدی شود اما گوشی های هوشمند برای جلوگیری از بروز این اتفاقات ویژگی های ایمنی زیادی دارند. البته ممکن است گاهی این ویژگی های ایمنی درست عمل نکنند!
نکته ای که باید به آن توجه کنیم این است که فناوری های شارژ سریع مانند USB Power Delivery که اپل گوگل و سامسونگ از آن استفاده می کنند نیازمند برقراری ارتباط دیجیتال موفق بین شارژر و دستگاه برای هماهنگی با یکدیگر در سطح توان قابل پشتیبانی هستند. توافق نکردن بر سر استفاده از یک پروتکل و سطح توان قابل پشتیبانی شارژ شدن را در سطح پیش فرض آهسته می کند و خطر ولتاژ بیش از حد را از بین می برد.
دومین نکته مهم این است که دستگاه های مدرنی که از فناوری شارژ با توان بالا پشتیبانی می کنند وضعیت داخلی باتری خود را مدام بررسی می کنند تا از ایمن بودن ولتاژ و دما در محدوده عملیاتی مطمئن شوند. به محض بروز مشکل این دستگاه ها سطح کمتری از انرژی را با هم مبادله می کنند و برای خنک شدن به گوشی زمان می دهند.
پورت های USB-C گوشی های هوشمند در برابر تخلیه الکترواستاتیک و ولتاژ بیش از حد ویژگی حفاظتی اختیاری دارند؛ گوشی ها به لطف این ۲ ویژگی در برابر اتصال های کوتاه احتمالی و سایر آسیب های احتمالی که ممکن است بر اثر استفاده از پریز غیراستاندارد ایجاد شود مصون می مانند. بیشتر گوشی های پرچم دار حتی مدل های میان رده باید برخی ویژگی های محافظتی را داشته باشند اما به ندرت درباره این ویژگی ها بحث می شود.
شاید فناوری های شارژ سریع اختصاصی در برقراری ارتباط حفاظت از ولتاژ بیش از حد و سایر ویژگی های ایمنی کم وبیش قوی باشند؛ البته ممکن است شما هنگام استفاده از شارژرها تجربه متفاوتی داشته باشید؛ به ویژه هنگام انتخاب شارژرهای شخص ثالث که ادعا می کنند استاندارد شارژ اختصاصی مبهمی را پیاده کرده اند. این موضوع به این معنا نیست که فناوری های شارژ سریع اختصاصی ایمن نیستند؛ موضوع این است که درمورد نحوه پیاده سازی استاندارد جهانی USB در محصولات آن ها اطلاعات بسیار کمی داریم.
ویژگی های شارژر استاندارد
متأسفانه هیچ تضمینی وجود ندارد که شارژری ۱۰۰ درصد بدون نقص باشد (به هرحال ممکن است حین تولید برخی شارژرها مشکلاتی رخ دهد) اما به طورکلی استفاده از شارژرهای برندهای معروف مطمئن تر است. لوازم جانبی رسمی و تأییدشده گوشی های هوشمند همیشه امن ترین انتخاب هستند؛ زیرا شرکت های سازنده گوشی پروتکل های شارژ را به دقت با محصولات خود مطابقت می دهند و آزمایش می کنند. البته درصورت بروز مشکل به دلیل استفاده از شارژر ناایمن بودن شارژرها می تواند قوی ترین دلیل برای شکایت و طرح ادعای جبران خسارت باشد.
استفاده از شارژرهای شخص ثالث همیشه کمی پرخطرتر است اما اگر باید چند دستگاه را هم زمان شارژ کنید تقریباً مجبور به خرید چنین شارژرهایی هستید. به طورکلی شارژرهای برندهای بزرگ مانند «انکر» (Anker) و «یوگیرین» (UGREEN) کیفیت بالایی دارند؛ زیرا به خوبی از محصولات USB Power Delivery پشتیبانی می کنند. انکر اخیراً تعدادی از پاوربانک هایش را به دلیل خطر آتش سوزی جمع آوری کرده است اما شرکت بزرگی مانند انکر می تواند چنین مشکلاتی را به سرعت برطرف کند.
بهتر است از شارژرهای ارزان قیمت بی نام ونشان یا محصولات برندهای جعلی استفاده نکنید؛ مخصوصاً اگر در کشورهایی تولید شده باشند که چندان بر کنترل کیفیت حساس نیستند. با خرید چنین محصولاتی نه فقط خطر استفاده از شارژری غیراستاندارد و بی کیفیت را پذیرفته اید بلکه احتمال اینکه کشورهای سازنده آن ها این شارژرهای بی کیفیت را جمع یا درمورد مشکلات این محصولات به مصرف کنندگان اطلاع رسانی کنند کم است. ضرب المثل معروف «هرچقدر پول بدهی همان قدر آش می خوری» در این موضوع کاملاً صدق می کند.
پایان خبر اوبیکو
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "آیا شارژرها واقعاً می توانند به گوشی آسیب بزنند؟" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "آیا شارژرها واقعاً می توانند به گوشی آسیب بزنند؟"، کلیک کنید.