انرژی هسته ای به چه دردی می خورد؟
کاربردهای انرژی هسته ای غیر از تولید برق شهری در نیروگاه ها کمتر شناخته شده است. ایزوتوپ های رادیویی راکتورهای هسته ای گرمایی و راکتورهای نیروگاهی غیر ثابت در چندین بخش از جمله محصولات مصرفی مواد غذایی و کشاورزی صنعت پزشکی و تحقیقات علمی حمل و نقل و منابع آب و محیط زیست کاربرد دارند.
به گزارش اوبیکو همشهری نوشت: انرژی هسته ای فراتر از تصور ما می تواند در مراحل مختلف زندگی مؤثر باشد. کاربردهای مختلفی از درمان سرطان گرفته تا مبارزه با جرم و جنایت به لطف ذره کوچکی که ما آن را ایزوتوپ های رادیویی می نامیم امکان پذیر است. ایزوتوپ های رادیویی اتم هایی هستند که از زمان کشف شان در بیش از یک قرن پیش صنعت پزشکی و سایر زمینه ها را برای کمک به جوامع متحول کرده اند.
اکتشاف فضایی
بخش زیادی از آنچه ما در مورد فضای عمیق می دانیم توسط سیستم های قدرت رادیوایزوتوپ (RPSs) ممکن شده است. این منابع انرژی هسته ای کوچک برای تامین انرژی سفینه های فضایی در محیط های بسیار سخت در اعماق فضا استفاده می شود. ثابت شده است که RPS ها برای چندین دهه اکتشاف فضایی ازجمله مأموریت های مطالعه مشتری زحل مریخ و پلوتون ایمن قابل اعتماد و بدون نیاز به مراقبت های معمول هستند.
تشخیص و درمان پزشکی
بیماری تقریباً یک سوم از بیماران بستری شده در بیمارستان ها با استفاده از تشعشع یا مواد رادیواکتیو تشخیص داده شده یا درمان می شوند. تصویربرداری پزشکی هسته ای که ترکیبی از تجویز ایمن رادیوایزوتوپ ها با تصویربرداری دوربین است به پزشکان کمک می کند تا تومورها ناهنجاری های اندازه یا مشکلات دیگر را پیدا کنند. پزشکان همچنین از رادیوایزوتوپ ها برای کشتن بافت سرطانی کاهش اندازه تومورها و کاهش درد استفاده می کنند.
تحقیقات جنایی
کارآگاهان جنایی اغلب برای به دست آوردن شواهد فیزیکی که مظنون را با یک جنایت خاص مرتبط می کند به رادیو ایزوتوپ ها تکیه می کنند. آنها می توانند برای شناسایی مواد شیمیایی کمیاب در موادی مانند رنگ شیشه نوار باروت سرب و سموم استفاده شوند.
نگهدارنده ها
انرژی هسته ای برای حفظ موادغذایی نیز استفاده می شود. هنگامی که غذا تحت تابش های هسته ای قرار می گیرد ارگانیسم های مضر بدون پختن یا تغییر در خواص تغذیه ای غذا از بین می روند. همچنین افزودنی های شیمیایی و نگهداری در یخچال را غیرضروری می کند و نسبت به سایر روش های نگهداری موادغذایی به انرژی کمتری نیاز دارد.
کشاورزی
در نهایت کشاورزان می توانند از رادیوایزوتوپ ها برای کنترل حشراتی که محصولات را از بین می برند به عنوان جایگزینی برای آفت کش های شیمیایی استفاده کنند. در این روش آفات حشره نر نابارور می شوند. سپس جمعیت آفت به شدت کاهش می یابد و در برخی موارد از بین می رود.
*بازنشر مطالب دیگر رسانه ها در اوبیکو به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان می باشد.
پایان خبر اوبیکو
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "انرژی هسته ای به چه دردی می خورد؟" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "انرژی هسته ای به چه دردی می خورد؟"، کلیک کنید.