کشور را معطل مذاکره با آمریکا نکنیم
ترویج این تفکر نه تنها کشور را معطل مذاکره با آمریکا می کند بلکه قاطبه مردم که با سیاست های ضد ایرانی آمریکا آشنا هستند را از حل مشکلات اقتصادی ناامید می سازد.در رابطه با این موضوع توجه به نکات زیر حائز اهمیت است.
1.هدف اصلی مذاکره بین کشورهارسیدن به یک توافق مشترک و قابل قبول برای طرفین مذاکره کننده و پایبندی طرفین به اجرای تعهدات است.در مذاکراتطرفین در مورد موضوعات مختلف مثل تجارت سیاستامنیت و… تبادل نظر می کنند تا به یک توافق نهایی رسیده و متعهد به اجرای این توافق باشند. پیشنهاد مذاکره با ایران از طرف آمریکا نیز موضوع جدیدی نیست و در این چهل و پنج سالی که از پیروزی انقلاب می گذرد بارها آمریکا برای رفع نیازهای خوددنبال مذاکره ِ با ایران بوده است.البته آمریکا دارای قالب منحصر به فردی برای مذاکره بوده و به دلیل اتکا به قدرت نظامیاقتصادی و امنیتیتنها به دنبال تامین خود است.آمریکا با عدم پایبندی به اجرای تعهدات خودمعمولا از طرفِ مقابلامتیاز نقد و فوری میخواهد و در مقابلِ آنچه نقد می گیردوعده می دهد و پس از رسیدن به اهداف خودبه راحتی خُلف وعده می کند.
2- ایران و آمریکا تاکنون چند مرتبه مذاکره مستقیم داشته اند که در تمام آنهاآمریکا با دغل کاریدبه درآوردن و عدم پایبندی به تعهدات خودحقوق طرف ایرانی را ضایع کرده است.در دوره ریگان مذاکراتی غیررسمی بین آمریکا و ایران در اروپا انجام شد و نهایتاً «رابرت مک فارلین» مشاور سابق امنیت ملی کاخ سفید بدون اطلاع قبلی و بانام مستعار «شون دولین» با پاسپورت ایرلندی به تهران آمد.هدف اصلی جمهوری خواهان آمریکا از ورود در این ماجراتقاضا برای وساطت ایران برای آزادی گروگان های خود در لبنان بود تا برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری از آن بهره برداری کنند. ایران نیز به عنوان کشوری در حال جنگ و نیازمند به تسلیحاتبه دنبال خرید اقلام نظامی از آمریکا بود و می توانست از نفوذ خود در لبنان برای آزادی گروگان ها استفاده کند.در اوایل این ماجرا محموله هایی از اسلحه به ایران فروخته و پول آن پرداخت شد و چند گروگان آمریکایی هم با وساطت ایران آزاد شدند. اما آمریکا در مرحله بعد ناجوانمردانه پای اسرائیل را به این ماجرا باز کرد که علت اصلی آن خدشه دار کردن حیثیت انقلابی ایران و تاثیرگذاری منفی برجبهه های دفاع مقدس بود. آقای هاشمی رفسنجانی در سال 1382 به روزنامه همشهری در مورد این ماجرا گفت:«مک فارلین که به ایران آمد بنا بود مقدار قابل توجهی سلاح هم بیاورد؛ اما چند کانتینر قطعات موردنیاز ما را با هواپیما آوردند. تعدادی موشک هاگ اسراییلی هم آوردند که مدت ها در فرودگاه ماند و آن ها مجبور شدند پس بگیرند.» همزمان بیانیه ای از سوی اسحاق شامیر نخست وزیر رژیم صهیونیستی منتشر و در آن تأکید شد که دولت اسراییل تائید می کند که به درخواست آمریکا در انتقال تسلیحات به تهران همکاری کرده است.نکته دیگر اینکه مک فارلین در هفت دور مذاکره ای که با ایران داشت حتی یک بار هم از تمایل آمریکا برای رابطه سیاسی حرف نزد و تنها با مذاکره به دنبال آزادکردن بقیه گروگانها بود که البته دست خالی به آمریکا برگشت.درس آموزندۀاین ماجرا این بود که آمریکا کاملاً غیرقابل اعتماد است و به دلیل وابستگی و پیوند عمیق با اسرائیلدر مسیر تأمین منافع این رژیم حرکت می کند.
3- در فرایند سیاست تنش زدایی دولت اصلاحات و پس از ظهور طالبان در سال ۲۰۰۲ایران و آمریکا برای تبادل اطلاعات علیه طالبان وارد مذاکره شدند.در نتیجه این مذاکرات با همکاری موثر امنیتی و نظامی ایران و آمریکاطالبان به شدت صدمه دید و در نهایت شکست را پذیرفت.مذاکرات که تمام شد اسرائیلی ها خبر از کشف یک کشتی “اسلحه ایرانی” در دریای سرخ که عازم غزه بود دادند.این ماجرا که بعدها به “پرونده کارین آ” معروف شد از سوی ایران قویا تکذیب شد و مدارکی نیز دال بر صحت آن از سوی اسرائیل ارائه نشد.اما آمریکا که تازه از سر میز مذاکره با ایران خارج شده بود در یک واکنش شدیدایران را محکوم کرد و آن را عضو “محور شرارت” خواند.نام گذاری ایران به “محور شرارت” پس از آن صورت گرفت که دولت اصلاح طلب امیدوار بود بعد از همکاری ایران و آمریکا علیه طالبانقدم هایی برای ایجاد رابطه بین دوکشور برداشته شود.
4-در ماه اوت ۲۰۰۷ دولتمردان عراق از ایران درخواست کمک کردند و خواستند که برای تامین امنیت عراق و جلوگیری از تجزیه این کشور با آمریکا مذاکره کنید.در آن مقطع که آمریکا با حمایت از گروههای نیابتی تروریسم و ارتش منافقین به دنبال روی کار آوردن یک دولت وابسته در عراق بودبه دلیل مخالفت گروههای شیعهسنی و کرددر باتلاق گرفتار شده بود.در این مذاکرات بحث امنیت عراق مطرح شد و ما از آمریکا خواستیم به جای دخالت و حمایت از تروریسم تامین امنیت را به دولت قانونی عراق بسپارد.به دنبال این مذاکرات و هماهنگی ایران و عراقآمریکایی ها مجبور شدند پرونده امنیتی را به دولت عراق بدهند و خود را از باتلاق خارج نمایند.پس از این اتفاقآمریکا به تلافی شکست در مذاکراتفشارهای خود را با موضوع پرونده هسته ای علیه ایران تشدید کرد و آن را بهانه ای برای اعمال تحریم های بیشتر قرار داد.
5-برجام نمونه ی واضح دیگری از عهد شکنی آمریکا با خروج از این پیمان بود که نه تنها منجر به رفع تحریم ها نگردید بلکه به تحریم های جدید علیه ایران منجر شد. کسانی که معتقد هستند مذاکرهوسیله ای برای رفع دشمنیِ آمریکا یا لغو تحریم هاست با توجه به سوابق مذاکرات می توانند قضاوت منصفانه ای داشته باشند. آمریکا در تمام موارد گفته شده به مذاکره با ایران نیاز داشت و پس از رفع نیاز خوددشمنی علیه ایران را ادامه داد.در مقطع فعلی هم آمریکا به دلیل حمایت از نسل کشی رژیم صهیونیستی حیثیت خود را از دست داده برای کسب وجاهت به مذاکره با ایران نیاز داردمذاکره ای که هرگز به رفع تحریم ها منجر نخواهد شد.هدف دیگر آمریکا از مذاکره با ایرانتاثیرگذاری بر روند مثبت روابط ایران با روسیه و چین است که بحث مفصلی می طلبد.
نتیجه اینکه مذاکره با دولت ترامپ در جهت منافع ملی ایران نیست و طبعا رئیس جمهور محترم که با تمرکز بر حل مشکلات اقتصادی از حمایت رهبر معظم انقلاب و به تبع آن از پشتیبانی مردمی برخوردار استبا اتکا به منابع غنی داخلی و تعامل سازنده با کشورهای دوستبهبود شرایط اقتصادی را به مذاکرات تجربه شده با آمریکا گره نخواهد زد و از این آزمایش خطیرموفق بیرون خواهد آمد.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "کشور را معطل مذاکره با آمریکا نکنیم" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "کشور را معطل مذاکره با آمریکا نکنیم"، کلیک کنید.