اروپا و ایران؛ چرایی تشدید تقابل؟
تقابل اروپا و ایران رو به فزونی و وارد فازی کم سابقه شده است. تحریم های اخیر اروپا از هواپیمایی تا کشتیرانی و همچنین تلاش برای تصویب قطعنامه ای در شورای حکام و اقدامات دیگر نشان از عزم اروپا برای بالا بردن سطح این تقابل به شکل جدی است.
به گزارش ایسناف صابر گل عنبری در یادداشتی کوتاه در کانال تلگرامی نگاه دیگر نوشت: تقابل اروپا و ایران رو به فزونی و وارد فازی کم سابقه شده است. تحریم های اخیر اروپا از هواپیمایی تا کشتیرانی و همچنین تلاش برای تصویب قطعنامه ای در شورای حکام و اقدامات دیگر نشان از عزم اروپا برای بالا بردن سطح این تقابل به شکل جدی است.
طرح پیش نویس قطعنامه در شورای حکام علیه برنامه هسته ای ایران منعکس کننده همین عزم و اراده اروپایی هاست. چنین قطعنامه ای در صورت تصویب سفر گروسی به ایران را کان لم یکن و روند فعال سازی اسنپ بک را تسریع خواهد کرد.
به نظر می رسد که تهران با این سفر و بالا بردن سطح دیدارها با گروسی تلاش داشت که مانع تصویب این قطعنامه شود و تنش را کنترل کند. از این رو هم گویا موافقت نهایی با تفاهماتی که با مدیر کل آژانس در سفرش مطرح شد به سرنوشت نشست فردای شورای حکام منوط شده و قبل از آن چیزی رسانه ای نشد.
اما پرسش کانونی درباره علت یا علل این دور تند اروپا علیه ایران است. عوامل زیادی مطرح می شود که مهم ترین آن ها دریافت اروپایی ها از نقش ایران در جنگ اوکراین به عنوان جنگی حیاتی برای امنیت و آینده این قاره است.
واقعیت این است که همه این عوامل تاثیرگذار و مهم است؛ اما به نظر نگارنده نباید این رفتار اروپا صرفا در تصویری اروپایی ایرانی در قاب روابط و تنش های دوجانبه دیده شود.
این رویکرد اروپا را می توان تصمیمی غربی و نه صرفا اروپایی برای افزایش تقابل دیرینه غرب و جمهوری اسلامی ایران دانست. به نظر می رسد که مجموعه غرب در یک سال اخیر به دلایل مختلف از انباشت تنش تاریخی گرفته تا جنگ اوکراین جنگ های اخیر اسرائیل و تنش ها در منطقه و غیره به این برآورد و جمع بندی رسیده است که باید دستکم در تاکتیک های خود علیه تهران بازنگری کند و سیاست جدیدی را در پیش بگیرد و در این راستا هم می خواهند از همه ظرفیت های موجود برای «فشار حداکثری» از جمله ظرفیت پرونده هسته ای استفاده کنند.
در یک کلام می توان گفت که رویکرد جدید اروپا خروجی تصمیم هماهنگ «غرب سنتی» (با شمول آمریکای بایدن و اروپا با همکاری اسرائیل) است و بعید نیست در آینده هم اروپا چنان تند شود که چه بسا خود ترامپ نیز انگشت به دهان بماند و تعجب کند.
اما بازگشت ترامپ نیز می تواند به تلاقی رویکرد جدید «غرب سنتی» و «غرب ترامپی» علیه ایران کمک کند.
پایان خبر اوبیکو
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "اروپا و ایران؛ چرایی تشدید تقابل؟" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "اروپا و ایران؛ چرایی تشدید تقابل؟"، کلیک کنید.